HBOR i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavili novi financijski instrument – Urbani razvojni fond. Ne propustite priliku, stiže više od 170 milijuna eura za kreditiranje investicija javnog sektora. Na vrijeme saznajte sve o novom financijskom instrumentu te uz našu pomoć krenimo u pripremu projekata!

Urbani razvojni fond je usmjeren na investicije javnog sektora, omogućujući po prvi puta korištenje sredstava iz EU fondova za projekte javne infrastrukture koji uključuju komercijalne elemente. Ovi projekti generiraju prihode kroz naplatu usluga koje koriste, s fokusom na poticanje inicijativa u zaštiti okoliša, energetskoj učinkovitosti, te korištenju obnovljivih izvora energije. Fond također podržava razvoj infrastrukture različitih namjena, uključujući sportske, turističke, društveno-kulturne i poslovne projekte.

Kroz Urbani razvojni fond biti će dostupno više od 170 milijuna eura za kreditiranje korisnika. Krediti će se odobravati izravno, a financijski instrument će kombinirati kredite s bespovratnim sredstvima u obliku kapitalnog rabata. Program će početi s radom vrlo brzo, najkasnije do kraja drugog kvartala, stoga ukoliko ste zainteresirani već možemo započeti s pripremama vaših projekata.

EU financijski instrument posebno je dizajniran za financiranje razvojnih projekata gradova, s ciljem promicanja zelenih i tehnološki naprednih urbanih sredina.

Želite li saznati više o aktualnim natječajima ili tražite profesionalnu pomoć u pripremi Vašeg projekta?

Kontaktirajte nas putem maila
info@egk.hr / natalia.zielinska@egk.hr