Čestitke poduzeću Pemper d.o.o. na izvanrednih 30 godina uspjeha!

29.09.2023. godine bila je posebna prilika za slavlje jer smo proslavili 30.-u godišnjicu postojanja poduzeća PEMPER d.o.o. čiji je direktor naš dragi klijent Ivica Mlinarić. Svečanost je održana u novom proizvodnom kompleksu u industrijskoj zoni u Otočcu, označavajući jedno značajno dostignuće.

Naša Natalia Zielinska, direktorica Euro Grant Konzaltinga d.o.o. sudjelovala je na ovom predivnom i inspirativnom događanju!

PEMPER

PEMPER se sastoji dva sestrinska društva – obrt Pemper – za proizvodnju i preradu drveta te Pemepr d.o.o. – za prijevoz i proizvodnju.

Ivica Mlinarić nastavio je tradiciju svog oca Ivana Mlinarića, koji je posjedovao pilanu u obližnjem mjestu Vrhovine za uslugu proizvodnje za fizičke i pravne osobe diljem Hrvatske. Uz pilanski pogon, osnivač Ivan Mlinarić obavljao je uslugu prijevoza sirovine sa vlastitim kamionima. Slijedom potrebe za sve većim kapacitetima proizvodnje, Ivan i Ivica grade pilanu uz obiteljsku kuću gdje se i sad nalazi. Paralelno uz razvoj primarne proizvodnje drva a sukladno sve većoj potražnji na domaćem i Europskom tržištu društvo odlučuje se unaprijediti poslovanje te u sklopu tvrtke razvijati novu proizvodnu jedinicu te tehnologiju za proizvodnju obrađene, odnosno suhe i parene građe. U sklopu postojeće pilane vrši se usluga proreza trupaca bez daljnje obrade.


Kako je došlo do ideje za izgradnjom nove proizvodne hale?

Postojeći pogon je bio neodrživ na više načina:

  • Obradom trupaca ostajala je velika količina neiskorištenog otpada, a postrojenje je zahtijevalo veliku potrošnju struje te fosilnih goriva što je dovodilo do onečišćenja okoliša ali i povećanju troškova proizvodnje.
  • Zbog smanjenja ulazne sirovine – trupaca došlo je do potrebe za korištenjem moderne tehnologije. Pokretanje nove djelatnosti sekundarne prerade drva odnosno proizvodnje drvene građe zahtjeva velika ulaganja u moderne tehnologije koje omogućuju maksimalnu iskorištenost sirovine a povećanje potražnje inozemnih tržišta zahtjeva primjenu novih digitalnih rješenja za prodaju i upravljanje proizvodnjom.

S obzirom na navedeno, vodstvo tvrtke je odlučilo napraviti veliki korak u razvoju tvrtke, te izgraditi novu proizvodno poslovnu halu koju će se opremiti najsuvremenijom sušarom, parionicom i strojevima za obradu drva, te na taj način preuzeti nadzor i kontrolu ulaznog materijali i postupka sušenja na odgovarajuću suhoću. Vlastita proizvodna linija koja dosad nije postojala u poduzeću biti će bazirana na tehnološkom procesu koji obuhvaća preradu sirovine, proizvodniju gotovih proizvoda, ali i recikliranje proizvodnih otpatka te iskorištenje istih kao energent.

EU FONDOVI

Naziv projekta – Jačanje konkurentnosti poduzeća PEMPER d.o.o.

Kratki opis projekta – Dana 01.12.2021., poduzeće Pemper d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom “Jačanje konkurentnosti poduzeća PEMPER d.o.o.“. Provedba projekta sufinancirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Svrha projekta je bila ulaganje u izgradnju proizvodno poslovne hale i tehnološku opremu te uz digitalnu i zelenu tranziciju ojačati konkurentnost poduzeća Pemper d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.090.014,00 €

Proizvodno poslovna hala – Pemper d.o.o.

PROIZVODNO – POSLOVNA HALA PEMPER

Želite li saznati više o aktualnim natječajima ili tražite profesionalnu pomoć u pripremi Vašeg projekta?

Kontaktirajte nas putem maila
info@egk.hr / natalia.zielinska@egk.hr