Glavni resursi EU unutar alokacije bit će usmjereni na jačanje prioritetnih niša u okviru regionalnih lanaca vrijednosti (RLV) .

Ciljanim javnim pozivima za poduzetnike ovisno o NUTS2 regiji u kojoj posluju, omogućit će se razvoj poslovanja, ali i stvaranje visokokvalitetnih proizvoda i stvaranje novih hrvatskih regionalnih brendova.

Javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnika za svaki od regionalnih lanaca vrijednosti (RLV) biti će usmjereni na:

 1. Strateška partnerstva za inovacije
  Financirat će se konzorciji od minimalno tri poduzetnika, i po potrebi partnera iz znanstveno-istraživačkog i javnog sektora koji mogu ostvariti potpore za projekte istraživanja i razvoja i potpore za ulaganje u istraživačku i tehnološku infrastrukturu.
 2. Rast i razvoj inovativnih start-up tvrtke i malih i srednjih poduzetnika
  Dodjeljivat će se potpore male vrijednosti (De minimis potpore) za diversifikaciju i modernizaciju proizvodnje s intenzitetom potpore do 90% bespovratnih sredstava.
 3. Razvoj inovacijskih klastera
  Organizacije klastera moći će dobiti potpore za ulaganje za izgradnju ili nadogradnju investicijskih klastera s intenzitetom potpore 65% i operativne potpore s intenzitetom potpore 50% za troškove rada zaposlenika i administrativne troškove.
 4. Razvoj pametnih vještina za industrijsku tranziciju
  Podrazumijeva podršku znanstvenim ustanovama, centrima kompetentnosti i inovacijskim klasterima u osmišljavanju programa za razvoj pametnih vještina, te potpore poduzetnicima za usavršavanje.
Želite li saznati više o aktualnim natječajima ili tražite profesionalnu pomoć u pripremi Vašeg projekta?

Kontaktirajte nas putem maila
info@egk.hr / natalia.zielinska@egk.hr