Uređenje zaštićenog krajolika Kamačnik

Naziv projekta – Pješački most i promatračnica u sklopu projekta uređenja zaštićenog krajolika Kamačnik

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta – 511.097,63 kn

Prijavitelj: grad Vrbovsko

 

 

Natječaj: 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture

 

Planirani zahvat odnosio se na uređenje staze lijeve obale Kamačnika prema izvoru sa postavljanjem elemenata za sjedenje, informacijskih tabli, ograda, pješačkih drvenih prelaza.

Kamačnik-2 (1).jpg

Projekt je harmoniziran između zahtijeva da zadovolji potrebe rekreacije i odmora građana, povećanja turističke ponude Grada Vrbovskog te interesa za očuvanjem i osiguranjem prirodnih i ekoloških te kulturnih sustava krajobraznih vrijednosti koji čine njenu prostorno vrijednosnu supstancu.

IMG_0565.jpg
  • Uz cijelu dionicu staze postavljeni su interpretacijski panoi u funkciji ponude šetnice koja posjetitelje prilikom šetnje, odmora ili razonode upoznaje s bogatstvom raznolikosti i bitnim činjenicama flore i faune, daju im zanimljive podatke, fotografije i opise vrsta koje obitavaju u šumama oko njih.
  • Ovim se zahvatom sa cjelovitim i kvalitetnim pristupom uređenju, nastoje osigurati raznoliki doživljajni sadržaji, ekološki skladna rješenja i percepcijski ugodni scenariji na kojima će se izgrađivati ekološka i suvremena slika izletišta i Grada Vrbovskog.

Cilj je bio stvoriti uređen i  prepoznatljiv opseg turističke i ekološke infrastrukture determiniran kulturnom i prirodnom baštinom područja.

I Vi imate ideju kako poboljšati životne uvjete lokalnog stanovništva? Uz EGK TIM pretvorimo ideju u projekt   – slobodno nam se obratite na: natalia.zielinska@egk.hr i dogovorite termin sastanaka u jednom od naših ureda!

EGK TEAM.JPG