Otvaranje natječaja "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II"

Ministar Gospodarstva, poduzetništva i obrta jučer, 19.11. je  najavio otvaranje dugoočekivanog natječaja za poduzetnike "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II".

U sklopu natječaja mikro, mali i srednji, ali i veliki poduzetnici mogu ostvariti do 25.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava s intenzitetom potpore do 85% za razvoj inovativnih proizvoda, tehnologija i poslovnih procesa.

Prihvatljive aktivnosti jesu:

1. Aktivnosti istraživanja i razvoja (vlastite aktivnosti istraživanja i razvoja, ugovorno istraživanje i kolaborativno istraživanje) koje moraju biti u jednoj ili više sljedećih kategorija istraživanja i razvoja :

a) industrijsko istraživanje,

b) eksperimentalni razvoj,

c) studije izvedivosti.

2. Aktivnosti početnih ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju jačanja vlastitih inovacijskih kapaciteta za poduzetnike koji provode ili planiraju provoditi vlastite projekte istraživanja i razvoja.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na info@egk.hr.

 

Nastavite čitati