Podmirivanje troškova projekta

 NAJVEĆU UŠTEDU OMOGUĆUJU ISKUSTVO I ZNANJE

 


SRETAN ZAVRŠETAK

Usluga je posvećena klijentima koji su već potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, ako provedba investicijskog projekta još nije započela ili je u tijeku. To znači da je najteža faza projekta – obračun – tek ispred Vas. U ovom je slučaju osobito poželjno dubinsko poznavanje procedura i propisa svih pojedinih natječaja.
Uspjeh u dobivanju sredstava ne znači kraj formalnosti. Namjensko trošenje novca nije dovoljno za zatvaranje projekta. Potrebno je pažljivo podmiriti iznose. Neki su poduzetnici podcijenili ovu fazu i slavili uspjeh nakon potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava. Nažalost, takav nemar često uzrokuje značajne odgode u dobivanju sredstava, a ponekad rezultira raskidom ugovora o bespovratnoj potpori od strane nadležnih institucija.

Zato je nužno uzeti u obzir komplicirane europske procedure i savjesnost nadležnih tijela, koja pregledavaju prijave. Opetovano mijenjanje smijernica i propisa projekata korisnicima nimalo ne olakšava proces obračuna. Upravo to nerijetko uzrokuje smanjenje prethodno određenih bespovratnih sredstava koja su vrlo često već potrošena.
Tijekom provedbe projekta važno je biti svjestan mnogih odredbi ugovora o bespovratnim sredstvima (npr. procedure nadmetanja, poštivanje rokova, pravilna raspodjela predujmova).
Čak i u slučaju prilagodbe tim uvjetima te uspješnog praćenja ostvarenja, obračun projekta prilično je zahtjevan. Posebice ukoliko ne posjedujete prethodno iskustvo jer za to je potrebno mnogo vremena i živaca.


MINIMALIZIRAMO RIZIK OD NEUSPJEHA. SMANJUJEMO VRIJEME ČEKANJA NA POVRAT NOVCA. OLAKŠAVAMO TERET ZAPOSLENICIMA NAŠIH KLIJENATA.

95% tvrtki s kojima surađujemo prilikom izrade prijavne dokumentacje za potpore iz EU fondova, povjerava nam obračun svojih projekata.
Od preostalih, čak 60% vraća nam se nakon nekoliko mjeseci navodeći kako obračun troškova projekta oduzima previše vremena i premašuje kompetencije njihovih zaposlenika.


OBRAČUNAVAMO TAKOĐER VEĆ PRIPREMLJENE I PROVEDENE PROJEKTE OD STRANE SAMIH KORISNIKA ILI DRUGIH KONZULTANTSKIH TVRTKI. 

U takvim se situacijama stručnjaci Euro Grant Konzaltinga moraju upoznati ispočetka s cjelokupnom prijavnom dokumentacijom, uključujući plan, indikatore i ciljeve projekta. Tada se često odmah podnosi zahtjev za izmjenu i dopunu ugovora o dodjeli sredstava kako bi se smanjilo vrijeme nagodbe i povećalo jamstvo za isplatu bespovratnih sredstava iz EU fondova.

DETALJAN OPSEG SURADNJE:

 • Praćenje propisa i smjernica s naglaskom na proces provedbe i podmirenje projekta kojem su dodijeljena bespovratna sredstva iz EU fondova;
 • Pripremanje potrebnih objašnjenja namjenjenih posredničkim institucijama u skladu s rokovima postavljenima od strane institucija;
 • Koordinacija provedbe projekta kroz:
  • tehničke savjete o nužnim postupcima u vezi s pravilnom provedbom i obračunom projekta;
  • pomoć u pripremi promotivnih aktivnosti projekta;
  • pomoć pri izradi projektne dokumentacije;
  • nadzor nad postupkom izbora izvođača radova, odnosno dobavljača u okviru projekta;
 • Izrada zahtjeva za:
  • predujam;
  • međuplaćanje u najbržem mogućem roku radi izvršenja isplate potpore;
  • završnu uplatu, koja omogućuje isplatu bespovratnih sredstava i konačan obračun projekta;
 • Konzultacije o provedbi projekta;
 • Priprema, izmjena i dopuna ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

 

Imate projektnu ideju, ne znate kako dalje i želite saznati može li se ona financirati iz EU fondova?
pisanje projekata projekti europske unije izrada projektne dokumentacije ulaganje u proizvodnu tehnologiju bespovratna sredstva za poduzetnike za ulaganje u opremu 2015 izrada projekta za eu fondove europski fondovi za male poduzetnike eu fondovi za male poduzetnike natječaji 2015 potpore de minimis završno izvješće obračun projekta provedba investicije javna nadmetanja za izvođače